Hej!

Kul att du hittat hit och kanske vill hänga med på resan mot ett enklare liv. Jag startade bloggen för drygt ett år sedan, men livet är som vanligt oförutsägbart. Därav blev det inte riktigt som tänkt. Gör därför ett försök till nystart och börjar egentligen från början.

Tanken med bloggen är att bidra till min egen motivation, att få skriva och i slutändan kanske något kan vara en inspiration eller till nytta för någon annan.

Varför ett enklare liv?

Tja, varför inte? Det känns för mig som den logiska motfrågan. För mig innebär ett enklare liv inte detsamma som helt okomplicerat eller ett liv utan ansträngning. Det jag vill uppnå är att få livet i balans med en tillvaro jag verkligen kan trivas i. Det handlar om precis allt, från jobb till fritid. Om möjligheter till större frihet och att aldrig, eller åtminstone så sällan som möjligt, styras av andra.

För mig har tankar kring det här florerat länge. Men till följd av olika händelser i livet så har olika tankar, idéer och funderingar aldrig landat i en riktig helhet. Jag har även allt för ofta dragits med i det samhälle vi har idag och olika normer för hur saker och ting bör vara. Det är väl egentligen inget konstigt, man formas helt enkelt av allt runtomkring en redan från start i livet.

Jag själv har alltid haft enormt stora krav på mig själv. Möjliga orsaker kommer jag säkert att få både anledning och möjlighet att återkomma till framöver.

Varför en förändring just nu?

Just nu är helt enkelt det rätta tillfället. Däremot började förändringen och det verkliga arbetet mot ett enklare liv på riktigt för lite drygt ett år sedan.

Jag hade bland annat arbetat hårt, drivit egna företag, kämpat med psykisk ohälsa, kraschat och landat in i en mindre väl fungerande vårdapparat. Det ledde till en ännu djupare krasch.

Att lyckas komma tillbaka har inte varit lätt och vägen tillbaka är fortfarande lång. Men alla händelser och erfarenheter i livet har väckt de stora frågorna om meningen med det mesta och djupa funderingar om vad som verkligen betyder något.

För mig är det just nu:

  • Min sambo
  • Våra katter
  • Att jag trots allt lever
  • Några få men viktiga vänner

Så mycket mer än så bryr jag mig inte längre riktigt om. Jag är tacksam att jag trots svårigheter jag dras med klarar mig själv, med det stöd som finns i min närhet.

Några andra viktiga och bidragande faktorer till mitt fokus framåt just nu är minimalism och meditation. Vad det är varierar nog för de flesta, men för mig personligen är det byggstenar mot det där enklare livet. Ett liv där fokus ligger på hälsa och en behaglig tillvaro.

Mitt liv har tidigare kretsat kring karriär, tjäna pengar, prylar och ytlighet. Helt enkelt det som det mesta i samhället idag kretsar kring och vill du inte vara en del av det så ses du snarare som lat, dålig, fattig och oinspirerande.

För min del har jag satt stopp och börjat vandringen mot att ställa mig vid sidan av istället. Ska i ett kommande inlägg inom kort försökta sätta om mina närmaste delmål mot att jobba mindre och leva mer. Likaså med att bena ut vilka stora steg jag redan tagit på denna vandring.

Stannar här för nu för att inte göra att ett redan spretigt inlägg sticker iväg ännu mer.

Hoppas att du som läst ända hit dyker upp igen framöver på min resa!

Men innan du lämnar, vem är du och har du egna tankar kring det jag skrivit om? Säg gärna hej i en kommentar i så fall!