Minimalistlivet

Huel – en minimalistisk förenkling av mat

För ett par månader sedan fick jag upp ögonen för Huel. Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag hamnade där. Har för mig att jag lästa om det någonstans, mest troligt.

I vilket fall så lämnar vi den delen och går vidare in på vad Huel faktiskt är. Det faktum att det är en akronym för ”Human Fuel” kan vi också lämna utan vidare kommentar.

Kortfattat så är det komplett måltidsersättning som dessutom är helt vegansk. Något som passar bra för den här vegetarianen som efter flera år började äta vitt kött, för att sedan halka in på allt kött ett kort tag (vid tillfällen på restaurang främst) och som nu landat tryggt i att förbli vegetarian.

Huel består av följande:

  • Havre
  • Brunt risprotein
  • Ärtprotein
  • Solrosolja
  • 26 vitaminer och mineraler
  • Smaksättare och Stevia

Blandas enkelt ihop med vatten, eventuell kompletterande smaksättare, frukt och bär eller varför inte morgonkaffet (för den som till skillnad från mig dricker kaffe).

Sedan tre månader tillbaka har Huel ersatt den måltid som kring jobb och annat alltid skapar mest stress för mig, nämligen lunchen. För ett par veckor sedan fick det även ersätta frukost på vardagarna. På helgerna satsar jag på ”riktig” frukost istället när stressen över jobb en specifik tid inte är lika överhängande. Det senare gäller självklart för middagar och eventuell kvällsfika samt mellanmål.

Det här upplägget har verkligen varit kanon för mig. Så som livet är just nu så är det en befriande förenkling att skaka ihop en måltid på en halvminut och sedan avnjuta den i lugn och ro på den vunna extratiden. För det är något jag faktiskt försöker att göra.

Hur smakar Huel?

Vaniljsmaken blandat med havresmaken som är grunden smakar ungefär som Digestivekex i flytande form. Faktiskt helt okej och en smak jag inte ledsnat på ännu. Förvisso är jag typen som har väldigt svårt att ledsna på smaker av sådant jag tycker är gott även om jag äter det varje dag. Fast för variationens skull så beställde jag ändå en av smaktillsatserna sist. Återstår att se resultatet av det.

Slutsatsen såhär långt?

Målet är inte på något sätt att leva på Huel resten av livet. Men det är ett komplement som passar bra in i livet för tillfället och som underlättar den övriga resan mot ett enklare liv. Det ger också en hint om ett mer hållbart sätt att tillgodogöra sig föda som på enklare sätt kan produceras mer lokalt istället för att som nu behöva beställas.

Jag kommer att återkomma till Huel mer framöver och nästa projekt blir nog att testa något av recepten på pannkakor eller cookies som det även kan användas till.

Har du själv testat Huel? Är det något du skulle vilja eller har du tankar helt emot? Låt höra i så fall!

P.s. Vill du prova Huel själv så kan du klicka här för att få en rabattkod som ger dig 100 kr rabatt på ditt första köp. Gilitg för obegränsad tid framåt.

Kategorier: Okategoriserade

Vad har 5,8 kilo metallskrot gemensamt med ett gäng vinflaskor? » « Vad behöver jag – egentligen?

1 Kommentar

  1. Spännande blogg. Hittade precis hit efter att det slog mig att jag var nyfiken på att testa Huel. Är nog i både samma ålder och läge i livet som du och även om jag inte vill ersätta frukost och lunch för att minska stressen kring jobb, utan istället försöka minska mängden jobb för att ha tid att äta ordentligt, så vet jag att jag i verkligheten oftast hoppar över måltider när schemat blir för tajt. Och det är ju inget vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Copyright © 2024 Minimalistlivet