Kul att du har hittat hit! Detta oavsett om det är i början när det här första inlägget är alldeles färskt eller om det är långt senare under min resa mot ett enklare liv genom minimalism!

Jag har bloggat i många omgångar tidigare, men det här blir något helt annat. Tanken med det här inlägget är helt enkelt att inleda den här bloggens innehåll.

Mitt intresse för minimalism som specifikt begrepp är relativt nytt. Jag har alltid varit intresserad av att ha relativt få saker framme synligt. Allt är förvisso relativt, men i vilket fall. Den främsta orsaken till det är att jag avskyr att städa när prylar är i vägen. Trots det så har det med åren ändå växt till sig allt mer synliga synliga prylar.

Däremot har jag aldrig begränsat mig något nämnvärt i hur mycket saker jag kan gömma undan i olika förvaringsmöbler. Jag har inte heller begränsat mängden förvaringsmöbler utan snarare försökt hitta de smartaste lösningarna. Där har det under åren samlat på sig rätt mycket saker, precis som det brukar göra för de flesta. Fritidsintressen har kommit och gått. Likaså olika klädstilar och det senaste inom olika teknikområden. Eftersom något intresse ”alltid kan komma tillbaka” eller någon pryl alltid kan ”vara ba att ha senare” så har mycket blivit kvar.

Min tanke har alltid varit densamma som den som samhället i stort bygger på; jobba hårt, tjäna pengar, jobba ännu hårdare, tjäna ännu mer pengar, spendera pengarna som kommer in och utöka alltifrån kläder, teknik, möbler och i slutändan bostadsyta för att rymma allt. Någonstans där på vägen så kan du bli lycklig och i framtiden få mer tid över när antalet pengar är tillräckligt många.

Jag har varit framgångsrik inom mitt yrke som programmerare och webbutvecklare med bred kompetens inom många utvecklingsspråk, inom sociala medier och inom e-handel. Inom dessa områden har jag arbetat de senaste 10 åren, både som anställd och med egna företag.

För ett och ett halvt år sedan var jag nära att gå in i väggen. Jag drev ett eget företag som växte i rask takt och trots anställda så arbetade jag för åtminstone tre personer. När möjligheten att någon annan skulle ta över företaget dök upp så var det på ett sätt befrielse. Samtidigt var det en ögonöppnare för ett större perspektiv kring vad livet egentligen är, kan vara och vad det kanske borde vara.

Där någonstans på vägen började tankarna att forma sig i det som lett fram till sökandet efter ett mer minimalistiskt liv. Jag har kommit en bit på vägen i min minimalism. Nu börjar en spännande resa kring fortsättningen! Det är den jag har tänkt att den här bloggen ska få handla om. Dels det som redan skett i förvandlingen, men framförallt det som komma skall.

Jag hoppas att du hänger med på resan framöver! Tveka aldrig att höra av dig med frågor, idéer eller säg bara Hej utan specifik orsak!