Vissa trivs med de större, ljusare och öppna ytor som uppstår när man rensar sitt hem på prylar. Andra upplever att det blir lite tomt. Oavsett vilket så finns inspiration att hämta från dem som väljer att bo på mindre yta.

Sedan ett drygt halvår tillbaka så har jag följt Bryce Langston och hans ”Living big in a tiny house” på Youtube. Han reser runt och besöker några av de mest fantastiska små hus och andra boenden som jag sett.

Avsnitten är väldigt blandade, med alltifrån små och enkla hus i skogen till mer påkostade designhus i mer urbana miljöer. Gemensamt är alla de kreativa lösningar som skapats och att det automatiskt leder till att värdera det som bereds plats i hemmet en extra gång.

Det visar också upp en oändlig ström av smarta lösningar kring hur förvaring och möbler med mera bara kan ”försvinna” när de inte används. Alternativt användes till något helt annat när det behövs.

Bland mycket annat så är just att hitta flera användningsområden för prylar något genomgående inom minimalism generellt. Vid boende på liten yta blir det ännu tydligare och ger upphov till mycket tankar och inspiration.

Kika in på kanalen och låt dig inspireras och hitta dina favoriter bland mängder av avsnitt från hela världen. Dela gärna med dig av dem du gillar mest i kommentarerna nedan!