Vi börjar med metallskrotet, det var en del av den utrensningen som gjordes idag. I stort sett allt utgjordes dessutom sådant som blivit över från IKEA-möbler. Exempelvis extra fästen till skåpsdörrar, fästen till hyllor samt diverse skruvar och annat liknande. Denna samlings enda användningsområde är om någon av möblerna måste ändras om på något sätt.

I mitt fall, så länge jag haft möbler från IKEA, har det aldrig blivit fallet. Däremot har det helt fantastiskt nog varit så att en hylla i ett av skåpen använts till att just förvara detta skräp. Lägg därtill diverse små påsar och kartonger som detta legat i. På vägen mot ett än mer minimalistiskt liv är det många sådana här upplevelser och insikter som dyker upp. Det är på många sätt en väldigt intressant och roande resa kring uppgörelsen med gamla sätt att resonera.

Skåpet, som har förvarat detta skrot innehållandes även ett barskåp, gamla fotoalbum och skolkataloger samt en del annat krimskrams är nu helt tömt och fyller därmed inte heller det något syfte längre. Det är nog den möbel som hängt med längst, möjligtvis med undantag för en byrå i hallen, och det ska faktiskt bli skönt att se det flytta ut.

Apropå att en del av skåpet har fungerat som barskåp med en samling av viner, whisky och diverse annat så finns det en intressant detalj kring detta. Nämligen det faktum att jag alltid haft ett väldigt skeptiskt förhållande till alkohol. Det finns ett par olika orsaker till det, bland annat personer med alkoholproblem under min uppväxt, som jag nog säkert kommer att återkomma till i ett senare inlägg. Men det intressanta är att jag haft det mest eftersom ”det är något alla har” och det hör liksom till!? Även det ett väldigt märkligt resonemang. Förvisso har jag tyckt att rött vin och whisky smakar gott, men jag är aldrig såpass intresserad av det att jag inte hellre dricker ett glas vatten eller juice. Mest är det en stressande påminnelse om att jag ju borde dricka av allt som köpts hem vid olika tillfällen och där det möjligtvis tagits någon skvätt ur vissa av flaskorna. Om något blivit dåligt har det ju behövts fyllas på så att skåpet inte blir tomt.

Därför har jag även bestämt mig för att aldrig mer reflektera kring det alls. Jag mår bäst av att helt enkelt inte dricka alkohol och det finns absolut ingen poäng att ha en möbel hemma som ska fungera som förvaring av detta. Vill jag mot förmodan ha någon alkohol kan jag dricka det i något sammanhang ute alternativ köpa hem något för ett specifikt tillfälle. Men sett till hur det varit under de senaste 10 åren så är det inte särskilt troligt.

Så för att svara på rubriken: Det behöver helt enkelt inte dela på en stor förvaringsmöbel, som samlar damm ovanpå och inuti samt innehåller glasrutor som på mystiska sätt alltid blir fläckiga. Nu är det ett minne blott så snart skåpet fått en ny ägare!